Van Hove maakt nu deel uit van Tailormade Logistics

De honger van Tailormade Logistics lijkt nog niet gestild: de Gentse logistieke operator heeft zopas een ‘samenwerking’ aangekondigd met Van Hove & Co, dat een aparte business unit wordt binnen de automotive divisie van Tailormade Logistics.

Binnen Tailormade Logistics is de automotive divisie verantwoordelijk voor Just-In-Time en Just-In-Sequence leveringen aan fabrieken, waaronder de Volvo-fabriek in Gent. Van Hove & Co daarentegen is meer gespecialiseerd in regionaal transport in en rond de haven van Gent, waar het o.a. cabines vervoert voor de Volvo Europa Truck fabriek en een shuttledienst uitvoert om nieuwe vrachtwagens naar dealers te brengen. Deze activiteit biedt momenteel werk aan ongeveer 15 van de ongeveer zeventig personeelsleden.

De belangrijkste reden voor de fusie wordt toegelicht door algemeen directeur Frank Van Hove: “De wereld staat niet stil en de vragen en verwachtingen van klanten worden steeds complexer. Ook voor verdere digitalisering, het up-to-date houden van een duurzaamheids- en personeelsbeleid… heb je voldoende schaalgrootte nodig. De samenwerking met Tailormade Logistics maakt het mogelijk om ons op al deze gebieden te versterken.” Van Hove haalt ook de grote investeringen aan die gedaan moeten worden om het wegtransport te decarboniseren, een gebied waarin Van Hove een van de pioniers zal zijn aangezien de eerste twee elektrische vrachtwagens in het tweede kwartaal van 2023 de vloot zullen vervoegen.

Bert Vandecaveye, oprichter van Tailormade Logistics, is blij met de overname: “Wij kennen elkaar natuurlijk goed. Het DNA van Tailormade Logistics en Van Hove & Co matcht: luisteren naar de klant, flexibel inspelen op vragen, grote aandacht voor kwaliteit (ISO 9001) en duurzaamheid (ISO 14001), … allemaal zaken waar beide bedrijven sterk in staan.”

De vloot (35 trekkers, 120 opleggers) en al het personeel (70 mensen) worden uiteraard overgenomen. Tailormade Logistics telt nu 1.250 medewerkers op 27 verschillende locaties. Zoals gebruikelijk worden de nieuwe voertuigen in de kleuren van TML gespoten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo