Volvo Group Trucks plant ‘Volvo bos’ in Gent

Vlak naast de fabriek in Gent plant Volvo Group Trucks in maart 8000 bomen. De eerste 3000 bomen werden geplant op zaterdag 4 maart in de Gentbrugse Meersen in aanwezigheid van vele politieke autoriteiten. 

Daarmee zorgt Volvo Group Trucks in een eerste fase voor ruim 4 hectare extra natuur. Op het eigen terrein van de fabriek in Oostakker staat de inplanting van nog eens 5.300 struiken en bomen op de planning. “Sinds 2007 zijn wij CO2-neutraal, wat wil zeggen dat we de CO2 die we uitstoten ook weer compenseren. Dit nieuwe project maakt deel uit van een plan om als eerste site van Volvo Group Trucks door te stoten van CO2-neutraal bedrijf naar CO2-positief bedrijf. Dat zou betekenen dat we méér CO2 opvangen dan dat we nu uitstoten”, zegt Koen Leemans, Vice-President van de Gentse Volvo vrachtwagenfabriek.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo