Federale Politie werft 70 agenten aan voor de haven van Antwerpen

De Federale Politie heeft aangekondigd 70 agenten aan te werven voor het nieuwe Havenbeveiligingskorps van de Antwerpse Scheepvaartpolitie. Hun opdracht: de veiligheid van het hele havengebied verzekeren.

Concreet zullen de agenten gerichte patrouilles uitvoeren en zorgen voor een zichtbare aanwezigheid op het terrein. Het Havenbeveiligingskorps zal 24 uur per dag, 7 dagen per week worden ingezet op zowel de linker- als de rechteroever. Naast de 70 agenten omvat het nieuwe korps 7 inspecteurs, 8 hoofdinspecteurs en 1 commissaris. De oprichting van dit korps maakt deel uit van de versterking van de Scheepvaartpolitie om de georganiseerde drugscriminaliteit te bestrijden. De aanwerving van de 70 agenten is op 8 mei begonnen en die zullen een algemene opleiding van zes maanden volgen. Sollicitaties kunnen worden ingediend op www.havenkorps.be. Het korps moet binnen een jaar volledig operationeel zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo