Eerste DPD partner elektrificeert zijn wagenpark

De Herstalse onderneming Elite Group, die als onderaannemer voor DPD pakjes vervoert, heeft zes elektrische Maxus-bestelwagens in gebruik genomen. Dit is een primeur in het Belgische DPD-netwerk.

Elite Group biedt werk aan ongeveer 230 mensen in twee verschillende bedrijfstakken: diensten voor de hotelsector en koeriersdiensten. Voor deze twee activiteiten wordt een vloot van meer dan 60 voertuigen ingezet, gaande van bestelwagens tot vrachtwagens met aanhangwagens. Elite Logistics heeft daarom zojuist vijf Maxus eDeliver9 en één eDeliver3 in gebruik genomen. Die zullen worden ingezet om pakketten in opdracht van DPD in het centrum van Luik te leveren. Elite is de eerste onderaannemer van DPD die overstapt op een elektrische vloot.

Volgens Ismael Hafidi, CEO van Elite Group, zullen in september 2023 nog eens tien elektrische Maxus bestelwagens in gebruik worden genomen. De volledige elektrische vloot wordt geleased met de steun van DPD Belgium, zoals CEO Richard de Haas uitlegt: “Voor DPD zijn onderaannemers een integraal onderdeel van het team en wij helpen hen om zero-emissie voertuigen aan te schaffen. De ambitie van DPD is om tegen 2025 volledig emissievrije leveringen te doen in de 350 grootste steden van Europa.”

Lees alles over Maxus (Maxomotive NV)

video

Maxus: een Belgische première met de e-Deliver 7

Eén van die nieuwe modellen tijdens Passion4Vans was een heuse Belgische première, de Maxus eDeliver 7, die samen met de T90 EV pick-up zijn opwachting maakte in Zolder. Een test met de eerste elektrische pick-up in Europa lees je verder in dit magazine, maar hier bekijken we de nieuwkomer in het bestelwagengamma van het Chinese […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo