SIGMA verwacht een “behoorlijk” 2023

Zopas werd het economisch dossier van SIGMA voorgesteld, sectorale organisatie die vier beroepssecties verenigt: (Burgerlijke) bouw, goederenbehandeling, generatoren en betonkisting. Voorzitter Dries Van Haut schetste de situatie.

“Vorig jaar konden we terugblikken op een succesvol 2021, maar zagen we enkele wolken boven 2022”, stelde hij. Toch bleek het allemaal nog mee te vallen, het werd immers een recordjaar. De totale omzet van de sector in dat jaar bedroeg immers 1,82 miljard euro. 8% meer dan in 2021, maar ook meer dan het tot dan recordjaar 2019 toen 1,78 miljard euro gehaald werd. Burgerlijke bouwkunde was goed voor 1,1 miljard euro, goederenbehandeling steeg tot 708 miljoen euro.

“Ik durf nu te zeggen dat 2023 een behoorlijk jaar wordt”, aldus nog Van Haut. Tegelijkertijd ziet hij toch enkele factoren die voor een tegengewicht zorgen: de inflatie, rente, de aanhoudende oorlog in Oekraïne. “We zijn nog bezig met het uitleveren van bestelde machines. Wel zie je dat het aantal bestellingen sterk aan het dalen is. De markt als dusdanig is immers ook aan het dalen. Waar die uitkomt zal de toekomst uitwijzen.” “Het vinden van geschikt personeel blijft dé uitdaging”, besluit Dries Van Haut. “Het is een vaststelling die we jaar na jaar moeten doen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo