Elektrische BYD-bestelwagen voor Nederland

In Nederland is invoerder Louwman begonnen met het verdelen van een elektrische bestelwagen van het Chinese merk Build Your Dreams (BYD), de ETP3. Inchcape, dat de auto’s van BYD verdeelt in ons land (naast Toyota en Lexus), lijkt op dit moment nog geen plannen te hebben om hetzelfde te doen in ons land.

BYD klinkt je misschien nog niet al te bekende in de oren, maar in China is het een industriële grootmacht. BYD Auto is wereldwijd ook één van de allergrootste namen wat de verkoop van elektrische auto’s betreft. Vorig jaar zette het ook voet aan wal op Europese bodem met zijn autodivisie, waarvan de 100% elektrische personenwagens in ons land verdeeld worden door Inchcape, dat ook de officiële invoerder van Toyota en Lexus. In Nederland wordt BYD ingevoerd door Louwman, dat nu ook een elektrische bestelwagen van het merk verdeelt, de ETP3.

Ook voor België?

De ETP 3 is 100% elektrische een compacte bestelwagen met afmetingen (L 4,460/ B 1,720/ H 1,875 mm) die qua lengte en hoogte bijvoorbeeld vergelijkbaar is met een Renault Kangoo, maar wel smaller is. Hij beschikt over een nuttig laadvermogen van 780 kg en een topsnelheid van 100 km/u, dankzij een 35 kW sterke motor (100 kW piek) met een koppel van 180 Nm. Dankzij zijn batterijcapaciteit van 44.9 kWh biedt hij een WLTP-gehomologeerd rijbereik van 233 (gecombineerd) tot 275 km (stad). Hij kan laden aan 6.6 kW AC en 50 kW DC.

In Nederland is de BYD ETP3 verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 28.490 exclusief BTW. Komt hij ook in België op de markt, terwijl de vraag naar elektrische bestelwagens hier kleiner is dan bij onze Noorderburen? Inchcape kijkt voorlopig de kat uit de boom en laat weten dat er nog geen info is over een eventuele lancering in ons land.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo