Toyota toont de gloednieuwe Land Cruiser

Een nieuw onderstel, een design dat verwijst naar de legendarische eerste generatie en nog steeds de 204 pk sterke 2.8 diesel onder de motorkap, dat is de nieuwe Toyota Land Cruiser in een notendop. De orderboeken voor ons land worden in de herfst geopend.

De Land Cruiser is al sinds zijn lancering meer dan 70 jaar geleden een icoon voor Toyota dankzij zijn robuustheid en zijn terrein- en sleepkwaliteiten. Een echte bestelwagen is het misschien niet, maar samen met de Hilux pick-up is het één van de werkpaarden van Toyota die ook vaak door professionele gebruikers wordt ingezet. Het Japanse merk toont nu in wereldpremière de volledig nieuwe generatie van zijn Land Cruiser, die vanaf volgend jaar ook in ons land geleverd wordt. Voor het design grijpt Toyota terug naar de originele Land Cruiser, met een neo-retro look. Maar er werd ook gedacht aan het gebruiksgemak, want de koetswerkonderdelen werden zo ontworpen dat ze in geval van schade makkelijk vervangen kunnen worden. De totale lengte van de nieuwe Land Cruiser bedraagt 4.920 mm, de breedte 1.980 mm en de hoogte 1.870 mm, terwijl de wielbasis 2.850 mm bedraagt.

Werkpaard

Ook die nieuwe generatie van de Land Cruiser staat opnieuw op een ladderchassis om zijn robuustheid in stand te houden, maar hij wordt voortaan gebouwd op het GA-F-platform van het Japanse merk. Dat is 50 % stijver en Toyota herwerkte ook de ophanging, wat moet zorgen voor meer werklust en meer comfort. Onder de motorkap zit dan weer de 2.8 liter diesel van de huidige generatie, die ook dienst doet in de Hilux. Vanaf 2025 wordt het blok voorzien van 48 V mild hybrid-technologie. De nieuwe Land Cruiser krijgt extra snufjes om zijn terreincapaciteiten te verbeteren. Zo voorziet Toyota een stabilisatorstang vooraan die zich met behulp van een schakelaar op het dashboard laat ontkoppelen voor betere rijeigenschappen op ruwe wegen. Upgrades voor de Multi-Terrain Monitor en Multi-Terrain Select bieden nog meer ondersteuning bij het offroad rijden.

De voorverkoop van de nieuwe Toyota Land Cruiser start in oktober van dit jaar. Meer details zullen dichter bij de lancering worden vrijgegeven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo