Fercam verkoopt activiteiten aan Dachser

De Duitse logistiekspecialist Dachser gaat twee bedrijfsactiviteiten van Fercam in Italië overnemen in de vorm van een joint venture met de naam Dachser & Fercam Italia, waarin het een belang van 80% zal hebben. De overname heeft betrekking op groupageactiviteiten (een gebied waarop de twee bedrijven al 20 jaar samenwerken) en contractlogistiek.

Deze twee activiteiten vertegenwoordigen een jaaromzet van 400 miljoen euro en bieden werk aan 920 mensen in 42 vestigingen in Italië. De overeenkomst heeft geen betrekking op de andere divisies van Fercam, waaronder Fercam Transport (nationaal en internationaal wegvervoer en multimodaal vervoer), Fercam Air & Ocean en Fercam Special Services. Zij zal derhalve geen significante gevolgen hebben voor de Belgische tak van Fercam. Na Graveleau (Frankrijk, 1999) en Azkar (Spanje, 2013) is het ook de derde grote operatie van Dachser om zijn transport- en logistieke netwerk in Europa uit te breiden.

De noodzaak om een bepaalde kritische massa in de markt te bereiken lijkt ten grondslag te liggen aan deze fusie, zoals Thomas Baumgartner, voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Italiaanse logistieke bedrijf, uitlegt: “Sinds we zijn gaan samenwerken, zijn de omstandigheden aanzienlijk veranderd, met marktaandelen die geconcentreerd zijn onder een paar Europese en mondiale spelers. Daarom hebben we besloten om een joint venture op te richten die zich uitsluitend bezighoudt met groupage en contractlogistiek. Het is een win-winsituatie voor beide partijen.”

“Zowel Dachser als Fercam zijn familiebedrijven, die een visie delen van op waarden gebaseerd management dat de toekomstige levensvatbaarheid van het bedrijf over generaties heen garandeert. We zijn daarom des te meer verheugd om onze banden te versterken, voortbouwend op onze samenwerking van de afgelopen 20 jaar om deze joint venture in Italië op te richten,” zegt Bernhard Simon, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Dachser. “Met deze overname dichten we het laatste gat in ons netwerk voor groupage en contractlogistiek op het Europese vasteland”, aldus Burkhard Eling, CEO van Dachser.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo