H.Essers bouwt nieuwe magazijn in Denemarken

Op 16 augustus heeft H.Essers de eerste steen gelegd voor zijn nieuwe magazijn in Ringsted, Denemarken. Het magazijn zal een oppervlakte van 10.000 m2 hebben en moet in 2024 klaar zijn.

“H. Essers is al aanwezig in Denemarken met vestigingen in Allerød en Taastrup, maar het nieuwe magazijn is tot nu toe de grootste investering van het bedrijf op Deense bodem. Denemarken is een strategisch belangrijke markt voor ons en na 15 jaar op de Deense markt zijn we enthousiast om uit te breiden met een derde locatie. Met het nieuwe magazijn zullen we eindelijk de juiste infrastructuur hebben om de farmaceutische en chemische producten te behandelen in een mate die we niet kunnen aanbieden op onze huidige locaties in Denemarken,” zegt Carlo Theunissen, COO Warehousing bij H.Essers.
De eerste fase van het project omvat een magazijn van 10.000 m2 maar op langere termijn kan het worden uitgebreid tot 65.000 m2, wat ook de verwerking van farmaceutische producten in verschillende temperatuur ranges en de opslag van bijna 100.000 pallets mogelijk maakt. Naarmate het magazijn verder wordt uitgebreid, zullen er meer dan 150 nieuwe banen in de regio worden gecreëerd. “Tegelijkertijd hebben we ook de mogelijkheid om vanaf het begin groene oplossingen te implementeren en ons nieuwe gebouw zal worden gebouwd met grote zonnepanelen en zal BREEAM-gecertificeerd zijn,” legt Steven Swennen, Business Unit Manager Nordics bij H.Essers, uit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo