Nieuwe Ford Tourneo Custom Nugget camper

In samenwerking met specialist Westfalia ontwikkelde Ford Pro op basis van de nieuwe Tourneo Custom een ‘Nugget’ camperversie. Die wordt in première voorgesteld op het Caravan Salon in Düsseldorf (25/8), waar hij meteen ook besteld kan worden.

Op technisch vlak zijn er weinig verrassingen: de Tourneo Custom Nugget is gebaseerd op de gloednieuwe Transit Custom, wat betekent dat hij ook beschikbaar zal zijn met vierwielaandrijving en op termijn als plug-in hybride. Van een 100% elektrische versie is (voorlopig?) geen sprake. In een eerste fase wordt de voorwielaangedreven versie met een 170 pk sterke EcoBlue diesel met automaat geleverd. Die zorgt voor een sleepvermogen van 2,5 ton, tegen amper 500 kg in de uitgaande versie.

Meer comfort

De Tourneo Custom Nugget beschikt over vijf zitplaatsen, waarbij de voorste zetels naar het interieur kunnen worden gedraaid, waar een opklaptafeltje zit. In het opklapdak zitten twee slaapplekken en door de achterbank neer te klappen, krijg je nog twee slaapplekken. De achterbank kan optioneel geleverd worden met zetelverwarming, wat betekent dat je ook een verwarmd bed krijgt, wat handig kan zijn voor wie graag kampeert in alle seizoenen. Naast een keuken met gasvuur en spoelbak achterin, wordt de Tourneo Custom Nugget ook standaard geleverd met een buitendouche en is er plaats voor een chemisch toilet binnen. Een aantal slimme features moeten het ‘VAN life’ ook aangenamer maken, zoals geïntegreerde verduisterende rolgordijnen, klapstoelen die opgeborgen kunnen worden in de achterklep en een makkelijk verschuifbare achterbank.

Voor de nieuwe Transit Custom bestelwagen zette Ford Pro in op meer technologie en meer comfort voor de bestuurder, en bij de Tourneo Custom Nugget trekt het die lijn door wat de aankleding betreft. Zo is er een digitaal scherm achterin waarmee alle functies bediend kunnen worden, en kan je dankzij een 5G hotspot in het infotainmentsysteem genieten van een snelle internetverbinding. De materialen zijn volgens Ford ook verbeterd ten opzichte van de huidige Nugget. Niet alleen in het interieur, maar bijvoorbeeld ook voor de stof die gebruikt wordt voor het opklapdak, waardoor dat makkelijker in te klappen moet zijn zonder dat de stof met de hand naar binnen getrokken moet worden. Optioneel kan dat opklapdak trouwens voorzien worden van een 350 Wp zonnepaneel om de batterijen voor de koelkast en andere comfortvoorzieningen op te laden.

De nieuwe Tourneo Custom kan van bij zijn voorstelling in Düsseldorf besteld worden, voor levering in de lente van 2024. Op de Belgische markt starten de prijzen aan € 55.400 excl. BTW (FWD 150 pk M6).

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

Ford experts ‘electric vans’ geven belangrijke tips – Transport & VAN.TV 61 (Kanaal Z)

Na de Ford E-Transit breidt Ford Pro zijn gamma van 100% elektrische bestelwagens nog verder uit met de middelgrote E-Transit Custom en de compacte E-Transit Courier. Een gamma dat emissievrije oplossingen biedt voor een zo breed mogelijk cliënteel. Maar terwijl elektrische auto’s stilaan ingeburgerd geraken, zitten een aantal bestelwagenkopers nog met twijfels rond EV’s…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo