Terugroepactie voor alle elektrische vrachtwagens van Nikola

Na intern onderzoek en onderzoek door externe partijen naar een batterijbrand bij twee van zijn trucks heeft Nikola beslist om een terugroepactie te starten voor de reeds geleverde elektrische vrachtwagens.

Volgens de Amerikaanse vrachtwagenbouwer heeft de terugroepactie invloed op 209 voertuigen. Enkel de batterij-elektrische voertuigen worden getroffen, de waterstof/brandstofcel-trucks van Nikola, waarvan de leveringen starten in het derde kwartaal van dit jaar, blijven buiten schot. Hun batterijpakket heeft immers een ander ontwerp dan dat van de elektrische Tre.

Koelvloeistoflek

De bal ging aan het rollen op 23 juni, toen een Nikola Tre BEV (Battery Electric Vehicle) vuur vatte op de site van de truckbouwer in Phoenix. Op 10 augustus was er opnieuw een ‘thermisch incident’ met een ontwikkelingsvoertuig. In beide gevallen raakte niemand gewond, maar Nikola startte een intern onderzoek en stelde ook een externe onderzoeksfirma (Exponent) aan. Uit de bevindingen van dat onderzoek blijkt dat een koelvloeistoflek in één van de batterijpakketten waarschijnlijk aan de oorzaak lag van de brand. Volgens het bedrijf zou het lek terug te brengen zijn tot één enkel onderdeel van een toeleverancier, en worden er stappen gezet om in de komende weken een oplossing te bieden.

De reeds geleverde elektrische vrachtwagens waarvoor de terugroepactie geldt, kunnen in gebruik blijven in afwachting van de technische aanpassing, maar aan klanten wordt gevraagd om enkele maatregelen te treffen om de veiligheid te garanderen, zoals de stroomonderbreking van de batterij niet in te schakelen zodat de batterij gemonitord blijft en ook om de vrachtwagen buiten te parkeren om zo de dataverbinding te optimaliseren die nodig is voor de monitoring en eventuele over-the-air updates. Nikola benadrukt dat het probleem op dit moment slechts gevolgen had voor 2 van de meer dan 3.100 geproduceerde batterijpakketten (minder dan 0.07%). De aandelenkoers van Nikola op de Nasdaq halveerde bijna na de aankondiging van de terugroepactie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo