Nieuwe Ford Transit Courier: dit zijn de mogelijkheden en prijzen [Advertorial]

In de lente van dit jaar onthulde Ford de volledig nieuwe Transit Courier, die meteen ook getoond werd in een 100% elektrische uitvoering. Op die E-Transit Courier is het nog even wachten, maar de versies met verbrandingsmotor kunnen sinds kort besteld worden. We helpen je kiezen!

Moest je hét bestelwagennieuws van het jaar bij Ford Pro gemist hebben, dan frissen we je geheugen nog even op. De volledig nieuwe Transit Courier evolueert qua stijl meer richting de avontuurlijke SUV’s van Ford en qua comfort en technologie plukt hij de vruchten van het onderstel dat hij deelt met de Puma SUV. Maar vergis je niet, het blijft een echt werkpaard. Of wat dacht je van een laadvermogen tot 845 kg, een laadvolume tot 2,9 m³ en plaats voor 2 europaletten ondanks relatief beperkte buitenafmetingen? De nieuwe Transit Courier is met andere woorden een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een praktische en wendbare bestelwagen.

Benzine of diesel… voorlopig
Maar welke versie kies je? Voor de 100% elektrische E-Transit Courier is het nog wat te vroeg, maar de Courier met verbrandingsmotor kan meteen besteld worden voor levering later dit jaar. En daarbij is er keuze uit een 1.0 EcoBoost benzine (100/125 pk) of een 100 pk sterke 1.5 EcoBlue diesel. Die laatste wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesbak en ziet zijn verbruik volgens de WLTP-norm dalen tot 5,1 l/100 km. Ideaal voor de kilometervreters dus.

Aangezien de Transit Courier vaak gebruikt zal worden in verstedelijkt gebied, is een benzineversie (naast de toekomstige elektrische uitvoering) in veel gevallen aan te raden. Ford voorziet dan ook een ruime keuze op benzinevlak. De basis is altijd de beproefde 1.0 EcoBoost driecilinder, die werklust perfect weet te combineren met een beperkt brandstofverbruik. Hij is in de Transit Courier leverbaar met een vermogen van 100 pk of 125 pk. Bij beide versies is een handgeschakelde zesversnellingsbak standaard, maar in de krachtigste versie kan je ook kiezen voor een zeventraps automaat.

4 uitvoeringen
Ford biedt traditiegetrouw veel keuze wat de uitrusting betreft, met voor de Transit Courier vier versies: Ambiente, Trend, Limited en Active. Zelfs de Ambiente basisversie, die aangeboden wordt voor € 17.700 exclusief BTW, is meteen goed uitgerust. Zo zijn onder andere automatische koplampen, een stalen tussenschot, een 6-weg instelbare bestuurderszetel en 4-weg instelbare passagierszetel, elektrisch bedienbare ruiten, een radio met DAB en 8” aanraakscherm, SYNC 4 met Apple Carplay/Android Auto, een rijstrookassistent, verkeersbordenherkenning, parkeersensoren achteraan, Cruise Control en een modem voor FordPass Connect standaard.

Wil je meer? Dan biedt de Trend onder andere een manuele airco en een praktische schuifdeur rechts. De Limited is de meest luxueuze van het Courier-gamma, met naast verleidelijke looks (meer elementen in koetswerkkleur, 16’’ lichtmetalen velgen, …) onder andere ook automatische airconditioning en ruitenwissers, parkeersensoren vooraan en een achteruitrijcamera en een draadloos laadvlak voor mobiele telefoons. De Active gaat dan weer voor de stoere look, met bovenop de uitrusting van de Trend onder andere ook een grille in honingraatdesign, zilverkleurige skidplates en langsliggers en 17” lichtmetalen velgen. Wil je een 125 pk sterke EcoBoost benzine, dan betaal je telkens € 800 euro extra, wil je daarbovenop een automaat, dan kost dat je € 1.900. Een Transit Courier EcoBlue diesel is verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 19.300.


Uiteraard zijn er af-fabriek nog een heel wat comfortsnufjes en praktische opties. Jouw ideale Ford Transit Courier stel je samen in de configurator of boek nu al bij je Ford-verdeler een testrit voor einde van dit jaar.


 

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo