Belgisch AI-bedrijf Garvis overgenomen door Logility

Garvis gebruikt grote taalmodellen (ChatGPT) om meer nauwkeurige prognoses te kunnen maken voor supply chain planning.

Het Amerikaanse Logility neemt Garvis over, de AI-pionier in supply chain forecasting gevestigd in Antwerpen. In plaats van te vertrouwen op traditionele modellen ontwierp Garvis vanaf de basis een AI-gedreven prognose-oplossing met de naam DemandAI+. Door dat systeem eenvoudigweg vragen te stellen krijgen planners, leidinggevenden en niet-planners in realtime antwoorden. Daardoor kunnen ze beter geïnformeerd beslissingen nemen en sparen ze kostbare planningstijd uit.

DemandAI+, gebouwd voor de cloud, zal worden geïntegreerd in het Logility Digital Supply Chain Platform. De integratie zal naar verwachting binnen een jaar voltooid zijn.

“Onze klanten hebben fantastische resultaten geboekt door AI-gestuurde algoritmen en natuurlijke taalinterfaces te gebruiken om inzicht te krijgen in de pieken en dalen in de vraag, en deze kennis snel te communiceren naar de rest van de organisatie,” zegt Piet Buyck, CEO van Garvis.

Eerder dit jaar deelde Buyck de resultaten van een enquête van Garvis waaraan 1425 professionals in de supply chain hadden deelgenomen. Meer dan de helft van de respondenten voorspelden een grote impact van een technologie als ChatGPT op supply chain planning. Meer dan een kwart voorzag zelfs een zeer grote impact. (zie onderstaande illustratie)

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo