Scania onthult Smart Dash dashboard

Zoals enkele maanden geleden aangekondigd, zullen alle Scania trucks worden uitgerust met een gloednieuw digitaal dashboard. Dit hulpmiddel, Smart Dash genaamd, is bedoeld om chauffeurs een slimmere en veiligere rijervaring te bieden.

Het Smart Dash bestaat uit twee digitale schermen: één met het gezicht naar de chauffeur, dat kan worden geconfigureerd om essentiële rij-informatie te geven, en een 10,1″ of 12,9″ touchscreen waarmee de chauffeur bepaalde functies kan bedienen. Scania is echter zo slim geweest om de traditionele knoppenbediening niet helemaal los te laten. Essentiële functies (zoals het instellen van de binnentemperatuur of het inschakelen van de verkeerslichten) zitten daarom niet verstopt op het tweede of derde niveau van een digitaal menu.

Het Smart Dash dashboard bevat draadloze updates en ondersteunt 5G-technologie.

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Scania: “The Mud Runner” of beter gezegd de Scania XT G500

“The Mud Runner”, of beter gezegd de Scania XT G500. Een voertuig specifiek ontwikkeld voor het zwaarste werk, en beschikbaar in tal van cabineversies en motoren. Een ware eye-catcher, zo ontdekten ook de bezoekers van Matexpo.  De basis van de Scania XT is een robuuste bumper die aan de voorkant van de cabine 150 mm […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo