Efficy, de kracht van een Europees CRM [Advertorial]

Efficy, Europees specialist in software voor klantrelatiebeheer (CRM), scoort opmerkelijk goed in de transport- en logistieke sector, dankzij zijn unieke nabijheidsbeleid en oplossingen op maat.

Het in 2005 opgerichte Efficy is een Belgisch bedrijf dat zich internationaal blijft ontwikkelen en nu ook aanwezig is in Frankrijk, Nederland, Spanje, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Er werken in totaal meer dan 500 mensen. Met 13.500 klanten en meer dan 300.000 gebruikers genereert het een omzet van 66 miljoen EUR.

Efficy is actief in Customer Relationship Management. Het bekende CRM helpt bedrijven bij het beheren van hun klantrelaties. Dit is een markt die duidelijk gedomineerd wordt door Amerikaanse giganten als Microsoft en Salesforce, maar waarin Efficy beter aan onze specifieke behoeften kan voldoen. Cédric Pierrard, CEO van Efficy: “Als Europese speler bieden wij een lokale aanpak met echte nabijheid, waarbij elke klant reactieve ondersteuning geniet in zijn eigen taal. Deze band met onze teams stelt de klant ook in staat om te wegen op de ontwikkeling van onze producten en onze oplossingen volledig aan te passen aan zijn specifieke behoeften. Andere voordelen ten opzichte van de concurrentie: wij werken op basis van ‘all-inclusive’ formules en dringen aan op de nationaliteit van de beheerder in het kader van de General Data Protection Regulation.”

Geïntegreerde TMS

Na de overname van het in Lyon gevestigde INES CRM, dat een sterke expertise verworven heeft in transport- en logistieke oplossingen (met referenties als Bert&You, Sobotram, Lahaye, Groupe Blondel en Malherbe), is Efficy zeer actief geworden in deze sector.

In Frankrijk zijn we partner van het Astre-netwerk en de ‘Fédération Nationale du Transport Routier’. We hebben een strategische alliantie gesloten met TMS-leverancier AKANEA, wiens oplossingen in ons Europese platform geïntegreerd zijn. Onze flexibele aanpak maakt het mogelijk om onze producten perfect af te stemmen op de verwachtingen en specifieke kenmerken van de sector. Ons CRM-systeem wint ook aan populariteit in de Benelux, waar spelers als TDL Group, Farm Trans, Vincent Logistics, Liege Airport en Logistics in Wallonia ervoor kiezen om met ons samen te werken.”

Efficy is vast van plan om voort te bouwen op dit succes. De groei met dubbele cijfers is zowel te danken aan organische ontwikkeling als aan een gemiddelde van twee bedrijfsovernames per jaar. Deze overnames stellen Efficy in staat om uit te breiden naar nieuwe geografische markten, het functionele bereik van de oplossingen te vergroten en het CRM-marktaandeel in Europa te vermeerderen. Het bedrijf mikt op een omzet van 250 miljoen EUR binnen 4 jaar.

Efficy op Transport & Logistics Antwerpen

Wil je graag meer vernemen over het belang van het Efficy CRM-systeem? Het bedrijf zal aanwezig zijn op Transport & Logistics Antwerpen in Hal 2, stand 2050 ‘IT & Logistics’.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo