Sortimo kiest voor aluminium in plaats van staal bij binneninrichting

Specialist voor binneninrichting van bedrijfsvoertuigen Sortimo tekent present op de beurs Matexpo. De firma stapt over van staal op aluminium in haar nieuwe gamma om zo bestelwagens lichter te maken.

Met de achterdeuren van een camionette wijd open laat Sortimo aan beursbezoekers zien welk werk zij juist doen. Binnenin de bestelwagen is een veelheid aan schuiven geïnstalleerd om spullen netjes in op te bergen.

Sortimo heeft ervoor gekozen om te veranderen van materiaal waaruit deze schuiven gemaakt zijn. “In plaats van gepoederlakt staal gebruiken we aluminium met een legering,” vertelt vertegenwoordiger Johan Van Handenhove.

Die materiaalkeuze zou geïnspireerd zijn op toepassingen in de luchtvaart. “Dit maakt de bestelwagen niet alleen lichter – om te compenseren voor de elektrische batterij – maar zorgt ook voor sterker materiaal dat nog beter bestand is tegen trillingen.”

Sortimo bevindt zich op stand R71 in Matexpo.

Lees alles over Matexpo

Matexpo

video

Matexpo Awards 2023: alle winnaars op een rij

Het werd een 40e editie om niet snel te vergeten. De zon en de tropische temperaturen waren op Matexpo absoluut geen spelbreker, integendeel: Bijna 40.000 geïnteresseerden en liefhebbers vonden hun weg naar dé vakbeurs. En dat is voor de 357 exposanten cruciaal. INNOVATION AWARD Maar ook tijdens deze editie was het reikhalzend uitkijken naar de […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo