Stellantis-motoren compatibel met toekomstige e-fuels

Stellantis is ervan overtuigd dat elektrische voertuigen op batterijen niet de enige oplossing zijn om mobiliteit koolstofvrij te maken. Na de productie van bestelwagens met brandstofcellen, onderstreept de groep nu zijn engagement voor toekomstige e-fuels, de synthetische brandstoffen die de interne verbrandingsmotor zouden kunnen ‘redden’.

Op dit gebied werkt Stellantis samen met de Saoedische oliemaatschappij Aramco, die een synthetische brandstof heeft ontwikkeld die wordt geproduceerd door een reactie tussen CO2, rechtstreeks uit de atmosfeer of van een industriële site, en hernieuwbare waterstof. 24 families van Stellantis-motoren, waarmee momenteel 28 miljoen voertuigen zijn uitgerust die sinds 2014 zijn verkocht, kunnen deze synthetische brandstof zonder enige aanpassing gebruiken.

Volgens de twee partners kan het gebruik van een dergelijke synthetische brandstof de CO2-uitstoot van bestaande voertuigen met interne verbranding over hun hele levenscyclus met minstens 70% verminderen in vergelijking met traditionele brandstoffen. Het valt nog te bezien wat de energiebalans van deze brandstoffen zal zijn (er zal eerst elektriciteit nodig zijn om waterstof te produceren en vervolgens om de e-brandstof te maken), wanneer ze op de markt kunnen worden gebracht… en tegen welke prijs.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo