Dilissen lanceert nieuwe diensten met toegevoegde waarde

Transport Dilissen (Pelt) heeft nieuw getrokken materieel aangeschaft als onderdeel van een strategie om haar activiteiten te diversifiëren. Twee niches in het bijzonder zijn het doelwit: transport met vorkheftrucks aan boord en transport van bouwelementen met kranen.

Carlo Dilissen legt uit dat er zes nieuwe opleggers aan de vloot zijn toegevoegd: “Het zijn zes Schmitz Cargobull opleggers die speciaal zijn ontworpen voor meeneemheftruckvervoer, wat de ongebruikelijke asverdeling verklaart. Enerzijds is er de kwestie van het gewicht van de heftruck, dat geen overbelasting op de as mag veroorzaken, maar deze formule is ook veel beter voor de veiligheid en het rijcomfort. We gaan deze zes opleggers gebruiken voor lokale klanten, die ons steeds vaker om dit soort diensten vragen. Hiervoor hebben we een aantal chauffeurs aangenomen die al ervaring hebben met meeneemheftrucks, maar we hebben ook chauffeurs kunnen opleiden die al in het bedrijf werken, dankzij de opleidingscoach die sinds augustus 2022 bij ons actief is.”

De andere nieuwe toevoeging aan de vloot van Dilissen is de komst van twee Wingliner units. Dit concept, dat in Duitsland vrij wijdverspreid is in het drankenvervoer, is in België nog vrij ongewoon: het bestaat uit een gesloten kast waarvan het dak en de zijwand volledig kunnen worden geopend door ze op te vouwen. “We hebben gekozen voor wipcar combinaties uitgerust met een kraan van 26 ton, die gebruikt zal worden voor het transport van deuren en ramen op werven”, legt Carlo Dilissen uit.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo