Kuehne+Nagel formaliseert HVO-plannen in het wegtransport

Kuehne+Nagel lanceert een CO2-compensatieoplossing onder de naam Book & Claim, waarmee klanten die de CO2-voetafdruk van hun wegtransportactiviteiten willen verminderen, deze activiteiten kunnen laten uitvoeren op HVO-biodiesel. Voorlopig is dit programma echter alleen beschikbaar voor K+N’s eigen vloot.

De Zwitserse logistieke dienstverlener biedt dit type oplossing al aan voor zee- en luchttransport en breidt het nu uit naar wegtransport. “Concreet: klanten die dat willen, betalen een toeslag voor HVO en ontvangen in ruil daarvoor een certificaat dat overeenkomt met de resulterende emissiereducties. We voeren strenge controles uit om dubbeltellingen te vermijden,” legt Elise Stynen uit, woordvoerster van Kuehne+Nagel voor België.

Op dit moment werkt het systeem alleen als K+N zijn eigen voertuigen gebruikt met HVO die het zelf heeft aangeschaft. “Deze oplossing kan nog niet worden gebruikt met onze onderaannemers, omdat hiervoor een nog complexere boekhoudmethode nodig is die nog in ontwikkeling is en in 2024 zal worden gelanceerd”, vervolgt Elise Stynen.

Kuehne+Nagel werkt ook aan de integratie van elektrische voertuigen in de oplossing. “Om de weglogistiek koolstofvrij te maken, beschouwen we HVO slechts als een overgangsoplossing en zullen batterij-elektrische voertuigen in de toekomst onze prioriteit zijn. We verwachten dat deze oplossing eind 2023 klaar zal zijn,” concludeert Hansjörg Rodi, lid van de Raad van Bestuur voor Weglogistiek bij Kuehne+Nagel.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo