Transport Van de Poel: “Onze chauffeurs zijn onze visitekaartjes”

“Onze chauffeurs zijn onze visitekaartjes en het eerste contact met de laad- en losplaatsen.” Dat zeggen Katrien Lambaerts (Verantwoordelijke chauffeurs) en Valerie Van de Poel (HR Manager) van Transport Van de Poel uit Herenthout. Donderdag 14 december neemt het transportbedrijf voor de derde keer deel aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur.

Transport Van de Poel vierde vorig jaar zijn honderdste verjaardag en is nog steeds een familiebedrijf. Het was molenaar Louis Van de Poel – de overgrootvader van Valerie – die startte met de eerste transportactiviteiten. “Toen nog met paard en kar”, zegt Valerie. “Ondertussen hebben we 125 vrachtwagens op de weg.” Zijn zoon Karel bracht in de jaren ’60 de eerste vrachtwagen in het bedrijf. De derde generatie zette in de jaren ’90 de stap naar het internationaal vervoer en intussen is ook de vierde generatie actief in het bedrijf.

“Wij doen groupage en volle vrachten in West-Europa”, vertellen Katrien en Valerie. “Vooral in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk. De laatste jaren hebben we ook sterk ingezet op logistiek, met magazijnen hier in Herenthout en in Rekkem, op de grens met Frankrijk. De meeste van onze chauffeurs zijn Belgen en Fransen. Sommigen zijn ’s avonds thuis maar de meesten doen langere ritten en zijn een week van huis.”

“Wie bij ons werkt en een CE-rijbewijs wil halen, helpen we graag verder.”

“We doen al voor de derde keer mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur omdat dit een goed initiatief is”, zegt Katrien. “Onze chauffeurs zijn onze uithangborden en onze eerste lijn in de contacten met de buitenwereld. Hun werk is niet evident en wordt nog te vaak onderschat. Daarom zorgen we ervoor dat ze met prima materiaal de weg op kunnen. Zo blijven we investeren in een jong en comfortabel wagenpark met onder andere trekkers en vrachtwagens van DAF, Mercedes en Scania. De meeste chauffeurs hebben hun eigen, vaste wagen die ze mee naar huis mogen nemen.”

“Daarnaast hebben onze chauffeurs een elektrische transpallet om het laden en lossen makkelijker te maken en we zorgen uiteraard voor een tijdige en correcte verloning. Wie bij ons werkt en een CE-rijbewijs wil halen, helpen we ook graag verder. Als familiebedrijf houden we nauw contact met onze chauffeurs en hebben we ook alle respect voor hen. Dit is ook iets wat we benadrukken en verwachten van al onze collega’s en van onze klanten en leveranciers.”

Karels

“Om onze dankbaarheid te tonen, organiseert Transport Van de Poel jaarlijks een drink voor alle chauffeurs. Op feestdagen zoals Pasen, Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar krijgen ze ook een geschenk. Dit jaar zijn we gestart met de Karels”, zegt Katrien. “Dat is een prijs die chauffeurs krijgen als ze op een jaar niet meer dan één boete oplopen. Het is een stimulans om hen te motiveren veilig te rijden.”

Voor de derde editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur hebben de HR-dames ook al een idee. “Het eerste jaar hebben we de chauffeurs onthaald met een rode loper en kregen ze hier koffie en een pakket met koffiekoeken. Vorig jaar was er verse soep en een pakket gezond. Nu denken we aan een combinatie van beide en willen we inzetten op een warm onthaal in de koude winterdagen.”

Doe ook mee aan de Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 14 december 2023. Registreer je initiatief GRATIS op www.dvc2023.be.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo