Schmitz Cargobull heeft CO2-uitstoot per trailer met 24,5 % teruggebracht

Schmitz Cargobull heeft zojuist zijn tweede duurzaamheidsverslag gepubliceerd. Europa’s grootste fabrikant van getrokken materieel heeft een duurzaamheidsstrategie in 2022 opgesteld en projecten gelanceerd op drie gebieden: producten en diensten, milieu en mensen en productielocaties, met als doel zowel de productieprocessen als de activiteiten van het hele netwerk duurzaam te maken.

Een van de interessante cijfers uit dit tweede verslag is dat de CO2e-uitstoot in één jaar tijd met 29% in totaal en met 24,5% per trailer is verminderd. Dit is onder andere het resultaat van het gebruik van 100% gecertificeerde groene stroom in alle Duitse productielocaties. Dit is echter nog maar de eerste stap: Schmitz Cargobull wil zijn emissies in het hele productienetwerk met 90% (Scopes 1 en 2) verminderen in 2030 ten opzichte van het boekjaar 2021/22.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo