Featured Video Play Icon

Gebruik je elektrische LCV optimaal dankzij Ford Pro opleidingen [Advertorial]

Met de E-Transit heeft Ford Pro een lokaal emissievrij alternatief in zijn gamma dat de kwaliteiten van de bestelwagens van het merk vertaalt naar een 100% elektrische mobiliteit. Maar dat is nog maar het startpunt van de elektrificatie bij Ford Pro.

“In Europa zijn we voor het negende jaar op rij marktleider in het LCV segment”, zegt Patrick Van der Aa (Director Commercial Vehicle Sales & Marketing Ford Belux). ‘Ook na de lancering van de E-Transit hebben we kort erna het leiderschap in het elektrische 2 ton segment ingenomen. Uiteraard willen we dat nu verderzetten met de komst van de Transit Custom in volledig elektrische uitvoering. Volgend komt er nog de elektrische Transit Courier. Op die manier hebben we in elk subsegment van de lichte bedrijfsvoertuigen een aanbod voor onze klanten”, legt Van der Aa uit.

Rijvaardigheidsopleidingen voor elektrische LCV’s
Naast het aanbod elektrische voertuigen biedt Ford Pro ook tal van oplossingen aan, zoals laadoplossingen, telematica en service én een rijvaardigheidsopleidingen. “Specifiek voor elektrische LCV’s leggen we de nadruk op het optimaal gebruik maken van het voertuig om de efficiëntie binnen de vloot te verhogen zodanig dat de productiviteit van de klanten verbetert.”

En voor die opleidingen bieden de indrukwekkende infrastructuur en ervaren instructeurs van Ford Lommel Proving Ground de perfecte omstandigheden. “Ford Lommel Proving Ground is een gebied van 320 hectare groot. Met 19 testbanen hebben we hier meer dan 110 kilometer aan wegen”, vertelt Johan Craeghs (Hoofdinstructeur Ford Lommel Proving Ground). “We doen al sinds jaar en dag test- en ontwikkelingswerk voor onze eigen testchauffeurs- en ingenieurs. Het is die expertise die we nu ook aanbieden aan particulieren en ondernemingen.”

Met een elektrische bestelwagen rij je anders om hem optimaal te gebruiken. En daarbij kunnen enkele eenvoudige tips helpen.

Waar let je best op? 

  1. Waak altijd over een correcte bandenspanning.
  2. Gebruik de laadpaal om het interieur op temperatuur te brengen of te koelen. Maak hiervoor gebruik van de app of het Ford Sync systeem.
  3. Maak gebruik van de ECO-modus.
  4. Kijk ver vooruit en laat het gaspedaal tijdig los voor maximale energierecuperatie.
  5. Wees matig met de acceleraties.
  6. Voor meer harmonisch rijden gebruik je de L-modus. Dat geeft een betere energierecuperatie bij stadsverkeer.
  7. Hou je prestaties bij via de ‘Eco-coach’.

De praktijkopleidingen van Ford Lommel Proving Ground gaan natuurlijk veel verder deze tips en kunnen het verbruik drastisch verlagen, het rijbereik optimaliseren en zorgen voor minder slijtage.

Meer info over de opleidingen vind je op deze website. 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo