Sitra Group neemt Abbey Logistics Group over

Transportbedrijf Sitra Group uit Ieper kondigt de overname aan van de Engelse logistieke speler.

Abbey is marktleider in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van tanklogistiek voor vloeistoffen en bulkgoederen in poedervorm. Op het Wirral-schiereiland in het VK biedt de groep opslagruimte en vrachtbehandeling aan, naast multimodale transportoplossingen in heel het VK en in Europa.

Naam blijft bestaan

David Saelens, CEO van Sitra Group: “De overname van een welvarend bedrijf als Abbey is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Sitra. Samen met partner Creafund sleutelen we al bijna een jaar aan deze deal. Dat we vandaag de hele Abbey-familie bij Sitra Group mogen verwelkomen, is voor ons de kers op de taart. Abbey blijft onder eigen naam en vlag actief. Sitra is namelijk niet van plan om aan de goed geoliede organisatie te raken.”

David Patten, Group Managing Director bij Abbey, voegt er nog aan toe: “Ik werkte al samen met Sitra als leverancier tijdens mijn tijd als klant in Europa. Bij mij staan het bedrijf en zijn medewerkers alvast erg hoog aangeschreven. We staan op een keerpunt in de geschiedenis van Abbey, en ik ben buitengewoon blij dat we opnieuw deel zullen uitmaken van een familiebedrijf. Dit is uitstekend nieuws  voor zowel onze werknemers als voor onze klanten.”

In omvang verdubbeld

“Sinds de deelname van Creafund in Sitra Group, is het bedrijf in omvang verdubbeld en komt de kaap van 300 miljoen euro omzet in zicht,” aldus Saelens. “De groep stelt vandaag tegen de 2.000 werknemers tewerk en koestert de ambitie om tegen 2026 de kaap van 500 miljoen euro omzet te ronden.”

Kenneth Depuydt, partner bij Creafund: ““We zijn buitengewoon blij dat we het strategische groeiplan van Sitra in een stroomversnelling kunnen brengen door Abbey bij onze ambitieuze groep te verwelkomen. We stellen het professionalisme, het ondernemerschap, de reputatie en alle stakeholders, inclusief de werknemers bij Abbey, enorm op prijs. We heten Abbey dan ook van harte welkom bij onze groep en kijken ernaar uit om samen onze positie in de levensmiddelenlogistiek te verstevigen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo