“Transport” news op Transport & Logistics 2023

Katoen Natie

Katoen Natie levert complete, op maat gemaakte engineering- en logistieke oplossingen aan een breed scala van industrieën wereldwijd. Het bedrijf exploiteert 180 terminals in 40 landen en heeft meer dan 18.000 mensen in dienst.

Op de T&L-beurs wil het bedrijf zich presenteren als “leverancier van transportcapaciteit” en pionier in duurzaam transport.  De eerste elektrische vrachtwagen die Volvo Trucks in Gent bouwt, draagt de kleuren van Katoen Natie. En de logistieke dienstverlener heeft een intentieverklaring getekend voor de aankoop van nog eens 20 Volvo e-Trucks.

 

Dashdoc

Dashdoc biedt transportoplossingen. Deze omvatten de Trip module voor transportbedrijven die groepage zendingen afhandelen, palletvervoer verzorgen en routes met meerdere ophaal- en afleverpunten voor diverse klanten organiseren. Het doel van de module? Het realiseren van een duidelijke planning, zelfs bij complex transport, het optimaliseren van chauffeursroutes en laadpercentages door meerdere transportopdrachten in één Trip te combineren, en het behouden van een helder inzicht in winstgevende indicatoren.

Qargo

De missie van Qargo is om de transportsector door middel van innovatie en digitalisering naar een winstgevendere en duurzamere toekomst te leiden. Met zijn cloud-based TMS kunnen transportbedrijven vanuit één gebruiksvriendelijke interface gemakkelijk hun workflows optimaliseren en automatiseren, inzicht krijgen in hun CO2 uitstoot en marges per rit, en op die manier kosten, tijd en lege kilometers besparen.

 

ZF

ZF is een wereldwijd technologiebedrijf dat systemen levert voor personenauto’s, bedrijfsvoertuigen en industriële technologie, die de mobiliteit faciliteert.

ZF heeft nieuwe connectiviteitsoplossingen ontwikkeld. Met name een nieuw Fleet Orchestration Platform SCALAR dat wordt ingezet voor trailers met verschillende telematicaoplossingen. SCALAR biedt real-time, data-driven en AI-gebaseerde geautomatiseerde besluitvorming en efficiëntieverbetering voor vloten.

Daarnaast presenteert ZF met een Video Management System (VMS) een nieuwe oplossing voor vrachtwagentelematica die de vlootproductiviteit wil stimuleren met beelden op basis van bewijsmateriaal. VMS combineert een Internet verbondenvideorecorder met cloud-gebaseerde software en biedt zichtbaarheid in verschillende situaties.

Group De Wolf

Na de overname van Transport Bellekens in 2021 breidde Groep De Wolf in 2022 haar opslagcapaciteit aanzienlijk uit met de opening van 2 nieuwe magazijnen in Turnhout en Heultje (Westerlo). Met deze uitbreiding heeft het bedrijf nu een opslagcapaciteit van 75.000 pallets.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo