Volta Trucks failliet

Volgens Bloomberg is er een faillissementsprocedure gestart tegen de fabrikant van elektrische vrachtwagens Volta Trucks AB. De belangrijkste reden voor de problemen van het Zweedse bedrijf zou een slechte toeleveringsketen zijn.

Het was de afgelopen weken ongewoon stil rond Volta Trucks en volgens onze informatie werden klanten die Volta Zero voertuigen hadden besteld of vooruit hadden besteld ongeduldig omdat ze hun voertuigen niet ontvingen. Volgens Bloomberg is het de batterijleverancier Proterra die de problemen veroorzaakt sinds het bedrijf in augustus failliet ging. Zonder batterijen kan de productie het niet bijbenen en nu staat Volta Trucks zelf met de rug tegen de muur.

Bij Volta Trucks is de teleurstelling natuurlijk enorm groot: “We creëerden ’s werelds eerste speciaal gebouwde volledig elektrische 16-tonner, inclusief een uniek cabine- en chassisontwerp. Tijdens de pilot in vijf landen in Europa ontvingen we fantastische feedback, die leidde tot een sterke pijplijn van gerenommeerde klanten die onze Volta Zero Trucks in hun wagenpark wilden introduceren. Maar net als alle andere scale-ups in de EV-productiesector heeft Volta Trucks onderweg met uitdagingen te maken gehad. Het nieuws dat Proterra het faillissement heeft aangevraagd, heeft een aanzienlijke impact gehad op onze productieplannen. De onzekerheid bij onze batterijleverancier heeft ook een negatieve invloed gehad op ons vermogen om voldoende kapitaal aan te trekken in een toch al uitdagende omgeving voor het aantrekken van kapitaal voor spelers in elektrische voertuigen.

De Raad van Bestuur heeft deze koers niet gemakkelijk of lichtvaardig gekozen en is zich volledig bewust van de aanzienlijke impact die dit zal hebben op het toegewijde personeel van de organisatie, evenals op klanten en partners. We willen het Volta Trucks team oprecht bedanken en zijn ongelooflijk trots op hun baanbrekende werk om zo’n innovatief nul-emissie bedrijfsvoertuig te leveren.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo