bpost verdubbelt sorteercapaciteit in Antwerpen X

In 2022 kondigde bpost aan dat een nieuwe pakjessorteermachine geïnstalleerd zou worden in Antwerpen X op de Noorderlaan. Vandaag is de installatie van de machine volledig afgewerkt.

Vorig jaar heeft bpost in het najaar het eerste deel van een nieuwe pakjessorteermachine in werking genomen in het sorteercentrum Antwerpen X. Toen liep deze nog in combinatie met de oude machine. Vandaag is de oude machine helemaal ontmanteld en is de nieuwe volledig operationeel.

Van regionaal naar nationaal sorteercentrum

De nieuwe machine kan een hogere capaciteit aan. De sorteercapaciteit verdubbelt van 9.000 naar 20.000 pakjes per uur.

De machine beschikt over 160 glijgoten waarin pakjes terechtkomen in containers voor 400 verschillende bestemmingen. Waar Antwerpen X vroeger hoofdzakelijk sorteerde voor de Antwerpse regio, kan het sorteercentrum meer volumes aan, ook van pakjes buiten de regio. Zo evolueert Antwerpen X van een regionaal naar een nationaal sorteercentrum.

Antwerpen X klaar voor pakjespiek

bpost is reeds gestart met de voorbereiding van de drukke eindejaarsperiode. Tijdens de eindejaarsperiode zal de pakjessorteermachine op volle toeren draaien om tegemoet te komen aan de noden van alle klanten.

Jos Donvil, CEO bpost: “De groei van de pakjesvolumes is nog steeds niet gestopt, en tijdens de eindejaarsperiode bereiken we jaarlijks toenemende pieken. Om die groei aan te kunnen, was investeren in een nieuwe sorteermachine noodzakelijk. Met de investering in het sorteercentrum toont bpost zijn ambitie om een voorkeurspartner te zijn in de logistieke en e-commerce sector.”

 

Bekijk de video van bpost:

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo