Igepa Belux zet eerste hybride Scania in

Groothandelaar Igepa Belux heeft zijn eerste plug-in hybride Scania in gebruik genomen. Deze vrachtwagen zal kantoorbenodigheden aan alle klanten in Gent leveren. 

 

Igepa Belux streeft ernaar CO2 neutraal te worden voor de activiteiten in eigen beheer tegen 2030. Het bedrijf heeft al een eigen bos in Aalter aangeplant en heeft 2500 zonnepanelen op zijn magazijnen geïnstalleerd. Igepa belux voert haar transporten zelf uit en heeft o.a. het Ecobuddy concept in het leven geroepen, waarbij vrachtwagens nooit leeg terugkeren door het meenemen van restafval. Het eigen wagenpark is reeds sterk geëlektrificeerd maar de nieuwe Scania is de eerste elektrische vrachtwagen in de vloot. 

 

“We zijn ontzettend trots om onze eerste plug-in hybride vrachtwagen te verwelkomen. Bedrijven dienen zelf het heft in handen te nemen en niet te wachten op overheden. Door te investeren in innovatieve transportoplossingen willen we niet alleen onze ecologische voetafdruk verminderen, maar ook een positieve impact hebben op de gemeenschappen waarin we actief zijn”, stelt Dirk Salens, CEO van Igepa Belux.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo