Ivemar wordt overgenomen door Walden

Ivemar, een bedrijf gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerde logistiek voor gevoelige producten, is overgenomen door de Franse groep Walden. Walden is reeds sterk aanwezig in België via onder andere Movianto, Eurotranspharma en CSP Benelux.

Ivemar is gevestigd in Tubeke en heeft ook een magazijn voor onverpakte goederen in Braine l’Alleud. Het bedrijf telt een veertigtal medewerkers en beschikt over een wagenpark van 49 voertuigen. Deze vloot zal worden geïntegreerd met die van Transpharma International, dat nu over meer dan 250 voertuigen beschikt in Europa voor temperatuurgecontroleerd transport van pallet tot volle lading. Een andere troef van Ivemar zijn de gecertificeerde opslagplaatsen voor transit- en cross-dockingstromen in de buurt van Brussel.

Ivemar beschikt ook over een magazijn op de luchthaven van Brussel. “Dit is een belangrijke ontwikkeling in de strategie van Transpharma International om haar aanbod van luchtvrachtoplossingen uit te breiden in lijn met de vereisten van de farmaceutische distributie”, legt David Evans, CEO van Transpharma International, uit. “De toevoeging van opslagcapaciteit direct bij de uitgang van het vliegtuig stelt Transpharma International nu in staat om haar dienstenaanbod te versterken. Tot nu toe richtte het dochterbedrijf van Walden Group zich alleen op de eerste transportfase, van API’s tot afgewerkte producten. Transpharma International kan nu temperatuurgecontroleerde GDP-opslagoplossingen bieden voor goederen in doorvoer, maar ook voor het opslaan van toeleveringsstromen (grondstoffen, API’s,…) naar fabrikanten van en naar de rest van de wereld.”

Yves Smets, CEO van Ivemar, is verheugd dat hij de toekomst van zijn bedrijf op deze manier heeft veiliggesteld: “Als oprichter en CEO van Ivemar ben ik verheugd dat het bedrijf deel uitmaakt van de Walden Group en de kans krijgt om zich op een duurzame manier te ontwikkelen. Onze expertise en infrastructuur zijn de perfecte aanvulling op het netwerk en de capaciteiten van Transpharma International. We zijn blij met deze kans en de mogelijkheid om extra knowhow in te brengen in de groep.”

Met deze overname stelt de Walden Group ongeveer 360 mensen tewerk in België en heeft ze haar logistieke oppervlakte uitgebreid tot meer dan 45.000 m2.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo