Featured Video Play Icon

[VIDEO] Job Day: krapte biedt kansen (T&L Antwerpen 2023)

De TL Hub Job Day in samenwerking met VDAB bracht veel volk op de been tijdens de afgelopen editie van Transport & Logistics Antwerpen. In een aansluitend panelgesprek werd nagekaart over de krapte op de arbeidsmarkt en de stappen die bedrijven kunnen ondernemen.

Op 19 oktober vonden heel wat kandidaten de weg naar de TL Hub Job Day in Antwerp Expo. Kim Lousberg (projectmanager bij TL Hub): ”We zaten toch rond de 200 kandidaten. Dat is veel, en zeker voor de 10 bedrijven die er stonden.”

De volgende Job Day zal plaatsvinden in Gent op 5 december. Bedrijven kunnen zich hiervoor nog steeds aanmelden.

Aansluitend aan de Job Day vond in de live studio op Transport & Logistics Antwerpen een panelgesprek plaats. Daar ging het onder andere over de uitdagingen wat betreft taalkennis bij kandidaten.

Ellen Van de Vel (District Manager bij Itzu): “Wij merken dat de Nederlandse taalkennis niet meer bij iedereen aanwezig is. We moeten beginnen zoeken naar mogelijkheden met onze klanten om kandidaten bij te scholen of begeleiding te geven.”

Marleen Verschaeren (Accountmanager Transport & Logistiek / Haven bij VDAB): “Onze instructeur van het Nederlands op de Werkvloer gaat samen met de kandidaat op de werkvloer het vakjargon aanleren. Daarnaast kijken we of vacatures verstaanbaar zijn voor iedereen. Soms moet het taalgebruik of de voorwaarden aangepast worden en we merken dat dat loont.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo