Dachser neemt Frigoscandia over

De Zweedse logistieker Frigoscandia wordt overgenomen door de Duitse groep Dachser, waardoor deze zijn positie in de voedingslogistiek aanzienlijk versterkt. De overname zal geen directe impact hebben in België.

Frigoscandia is marktleider in Scandinavië, met een omzet van ongeveer €300 miljoen en 1.300 werknemers, voornamelijk in Zweden, maar ook in Noorwegen, Finland, Denemarken en Nederland. Frigoscandia is gespecialiseerd in de distributie van temperatuurgecontroleerde (+2 tot +7°C) en diepgevroren (onder -18°C) voedingsproducten. In Zweden beschikt Frigoscandia over een eigen vloot van 260 voertuigen en een netwerk van 240 voertuigen in onderaanneming.

Sinds 2019 is Frigoscandia ook partner in het European Food Network, dat 34 landen in Europa dekt en waarvan Dachser een van de belangrijkste partners is. De twee bedrijven kennen elkaar dus goed. “Zodra de overname is goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteiten, zal Frigoscandia worden geïntegreerd in het Dachser Food Logistics-netwerk en rapporteren aan Alexander Tonn, die op 1 januari 2024 Managing Director wordt van Dachser Food Logistics”, legt Burkhard Eling, CEO van Dachser, uit. Peter Haveneth, CEO van Frigoscandia, zal het bedrijf blijven leiden.

In ieder geval vullen de twee bedrijven elkaar perfect aan, aangezien Dachser Food Logistics geen eigen structuren heeft in Zweden, Finland of Noorwegen. In Denemarken blijft H.P. Therkelsen de markt bestrijken en in Nederland geldt hetzelfde voor Müller Fresh Food Logistics, dat in januari 2023 door Dachser werd overgenomen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo