Elektrische Ford Trucks vanaf 2025 op de markt

In 2024 start Ford Trucks met de productie van een batterij-elektrische vrachtwagen die in 2025 in massaproductie gaat. Intussen werkt de Turkse fabrikant ook aan de ontwikkeling van een verbrandingsmotor op waterstof en aan een F-Max met brandstofcellen. Dat zei Bahadir Koç – Managing Director Benelux & Scandinavia – tijdens de presentatie van het nieuwe F-Line gamma bij invoerder Herman Noyens Trucks in Geel.

Ford Trucks werkt aan zero-emissie voertuigen. “Eerst komen we met BEV (Batterij-Elektrische Voertuigen) op de markt”, zegt Bahadir Koç. “We starten met de productie volgend jaar om de eerste voertuigen uit te rollen in Turkije. In 2025 gaan we dan in massaproductie en komen die elektrische vrachtwagens ook in de andere landen op de markt.”

16 liter

Ford Trucks ontwikkelt daarnaast ook oplossingen met waterstof. In november toonde de Turkse constructeur op Solutrans in Lyon een prototype van een waterstofverbrandingsmotor. “Na de BEV willen we ook een vrachtwagen op de markt brengen met een verbrandingsmotor op waterstof”, zegt Bahadir Koç. “We zijn nu bezig met de tests en merken dat we een slagvolume nodig hebben tussen de 15 en de 16 liter voor deze zescilinder.”

In een volgende fase komt er een F-Max met brandstofcellen waarbij de waterstof wordt omgezet in elektriciteit en de vrachtwagen wordt aangedreven door een elektrische motor. Ford Trucks werkt daarvoor samen met het Canadese Ballard Power Systems. De F-Max FCEV (Fuel Cell Electric-powered Vehicle) maakt deel uit van het Europese ZEFES (Zero Emission Freight EcoSystem), een zero-emissie project waaraan Ford Trucks deelneemt.

Foto: (v.l.n.r.) Bahadir Koç – Managing Director Benelux & Scandinavia, Tinne Claes – CFO Ford Trucks Belgium, Jhon Noyens – Aftersales Director Ford Trucks Belgium, Nathalie Noyens – Sales Director Ford Trucks Belgium, Herman Noyens – founder.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo