Quantron zou een Ford F-Max op waterstof kunnen ontwikkelen

De Turkse fabrikant Ford Otosan heeft een intentieverklaring getekend met zijn Duitse tegenhanger Quantron. Het doel van deze toekomstige samenwerking is de ontwikkeling van een brandstofceltruck op basis van de huidige F-Max.

Quantron is momenteel de meest veelbelovende nieuwe fabrikant van emissievrije vrachtwagens. Het ontwikkelt zowel elektrische als brandstofcelvoertuigen, die beide gebruik maken van een aandrijfas. De bedoeling van de twee bedrijven is dan ook om te kijken in hoeverre de complete aandrijflijn van de waterstofversie kan worden toegepast op de Ford F-Max. Dit type partnerschap zou Ford Trucks in staat stellen om zijn eigen middelen te besteden aan de ontwikkeling van andere soorten elektrische oplossingen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo