Move Intermodal neemt Italië-specialist Van Dijk over

Move Intermodal heeft de overname aangekondigd van het Nederlandse bedrijf Van Dijk Logistics. Van Dijk Logistics is gespecialiseerd in intermodaal deelladingtransport tussen Italië en Nederland en versterkt daarmee de capaciteit en expertise van Move Intermodal op een van haar belangrijkste transportroutes.

Van Dijk Logistics bestaat al meer dan 80 jaar en heeft eigen vestigingen in Venray (Nederland) en Mortara (Italië). Het bedrijf heeft 50 mensen in dienst en beschikt over 140 intermodale laadeenheden en 22 vrachtwagens voor voor- en natransport. “Move Intermodal en Van Dijk Logistics delen een geschiedenis van meer dan 30 jaar in intermodaal transport tussen Italië en de Benelux/Ruhrgebied,” legt Luc Driessen, CEO van Move Intermodal, uit. “Beide bedrijven zullen autonoom blijven opereren binnen de Move groep, met behoud van hun identiteit. Alle medewerkers en het management van Van Dijk Logistics in Nederland en Italië blijven aan boord. Door onze krachten te bundelen met Van Dijk Logistics kunnen we onze dienstverlening verbreden en versterken, waardoor we gezamenlijk superieure duurzame transportoplossingen kunnen bieden.” Het is ook duidelijk dat de gecombineerde inkoopkracht zal worden gebruikt om de kosten te beheersen en dat er synergieën zullen worden gevonden tussen de twee bedrijven.

Move Intermodal heeft nu 300 mensen in dienst in 8 landen en bezit een vloot van 2800 laadeenheden en 180 vrachtwagens. De groep exploiteert 60 bloktreinen per week en verzorgt meer dan duizend zendingen per dag door heel Europa.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo