Trimble lanceert AI dashcams

Op Solutrans presenteerde Trimble een nieuwe dashcam die kunstmatige intelligentie gebruikt om gebeurtenissen met een hoog risico in en rond het voertuig beter te identificeren. Deze camera’s helpen vaak om de bestuurder sneller vrij te pleiten na een verkeersongeval.

Wanneer een verkeersongeval (of zelfs een eenvoudige aanrijding) is veroorzaakt door een andere weggebruiker, duurt het vaak lang voordat de verantwoordelijkheid van de derde partij duidelijk is vastgesteld. Boordcamera’s (dashcams) kunnen deze vertraging vaak inkorten. Ze zijn heel gewoon in het Verenigd Koninkrijk, maar beginnen nu pas hun intrede te doen in Belgische wagenparken.

De nieuwe dashcams van Trimble nemen beelden op in de cabine en rond het voertuig, en combineren deze beelden met gegevens die door het voertuig zelf worden geleverd, zoals snelheid, acceleratie of remmen. “Met Trimble Video Intelligence krijgt u in realtime toegang tot een compleet, onbevooroordeeld beeld – van videobeelden tot motorgegevens. Onze oplossing helpt u om dure rechtszaken te vermijden, voorkomt dat verzekeringspremies de pan uit rijzen en zorgt ervoor dat uw chauffeurs zich kunnen concentreren op het rijden,” legt Kris Haesevoets (Sales Director Belux) uit.

Dashcams hebben ook andere voordelen: ze kunnen vermoeidheid van de bestuurder detecteren en waardevolle informatie leveren om bestuurders te helpen hun rijstijl aan te passen (bijvoorbeeld als ze het voorligger te dicht volgen) en zo ongevallen te vermijden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo