TVH-dochter Battery Supplies plaatst 136 laders bij Delhaize in Zellik

Met 136 batterijladers en een volledige vloot van 308 wisselbatterijen is de continue werking van de heftrucks in de koelafdeling van de Delhaize-magazijnen in Zellik gegarandeerd. Het West-Vlaamse Battery Supplies tekent voor een van de grootste batterijzalen van België. 

Delhaize en Battery Supplies zijn al jaar en dag trouwe partners voor de toelevering van batterijen. De installatie van een nieuwe laadzaal van die grootteorde is een unicum. Toch is de ingenomen ruimte van de laders en batterijen heel beperkt door een slimme en dense opstelling van de batterijen. De batterijen wegen meer dan een ton, maar de procedures zijn zo ontworpen dat er operatoren te allen tijde op veilige afstand blijven van de batterij. Een batterijwissel duurt slechts drie minuten en geeft de operator nog voldoende tijd om de laadzaal te onderhouden en water bij te vullen bij de batterijen. Dankzij een snelvulsysteem gaat dit nu nog maar enkele seconden, tegenover vijftien minuten bij traditionele vulsystemen.

Dataloggers en bewakingssystemen zorgen voor een nauwkeuriger opvolging en onderhoud van de batterijen, waardoor die 35 procent langer kunnen meegaan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo