Featured Video Play Icon

[VIDEO] DHL Global Forwarding slaat de weg van elektrificatie in met Ninatrans

Deze week liet DHL Global Forwarding zijn partner Ninatrans een Mercedes-Benz eActros 400 testen in reële omstandigheden. Managing Director Stijn Verbeeck legt uit hoe deze test deel uitmaakt van de GoGreen-strategie van DHL.

DHL Global Forwarding behandelt voornamelijk zendingen van meer dan 300 kilo. Het belangrijkste operationele centrum is gebouw 830 in Brucargo, dat eind 2012 werd geopend en via de weg verbonden is met zes andere regionale hubs. “Ons doel is om onze CO2-uitstoot tegen 2050 tot nul te herleiden”, legt Stijn Verbeeck uit. “De afgelopen jaren heeft ons Go Green programma zich sterk gericht op het verminderen van de uitstoot van lucht- en zeevracht. Nu ligt de nadruk op de eerste en de laatste kilometer en in die context werken we samen met onze jarenlange partner Ninatrans aan de elektrificatie van ons wegtransport.”

Zoals Koen Vandevelde (Customer Service Officer bij Ninatrans) ook uitlegt, maken de huidige prestaties van elektrische vrachtwagens het mogelijk om trajecten tot 300 kilometer te overwegen. De rondrit van de eActros deze week verbindt daarom Brucargo, Heist-op-den-Berg en Turnhout.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo