DATS24 opent twee waterstoftankstations

Het heeft uiteindelijk langer geduurd dan verwacht, maar DATS24 heeft zopas twee nieuwe waterstoftankstations geopend in Erpe-Mere en Herve, wat het aantal waterstoftankpunten dat het in België uitbaat op vijf brengt.

Na Hal, Haasrode en Wilrijk (deze laatste is toegankelijk voor vrachtwagens) zijn Erpe-Mere en Herve het 4de en 5de waterstoftankstation dat de Groep Colruyt via zijn dochteronderneming DATS24 in België heeft geopend. Beide stations bevinden zich in de buurt van een autosnelweg, maar buiten de autosnelweg zelf, zodat gebruikers die in beide richtingen reizen op één locatie terechtkunnen. Het zesde DATS24 waterstofstation wordt geopend in Ollignies, langs de E428 en vlak naast het distributiecentrum van de Groep Colruyt. Het bijzondere aan dit 6de station is dat het ter plaatse geproduceerde groene waterstof zal leveren.

Deze investeringen worden ondersteund in het kader van het project @H2Benelux van WaterstofNet, dat tot doel heeft de openbare infrastructuur voor het tanken van waterstof en het waterstofvoertuigenpark in de Benelux aanzienlijk te ontwikkelen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo