DB Schenker officieel te koop

Deutsche Bahn is officieel begonnen met de procedures om haar dochteronderneming DB Schenker te koop te zetten en bevestigt daarmee haar voornemen om zich opnieuw te richten op de spooractiviteiten in Duitsland. Een groot deel van de opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt om de schuld van DB, die tussen 2018 en 2020 met 10 miljard euro is gestegen, terug te dringen.

Met deze aankondiging gaat een wens in vervulling die al sinds december 2022 bestaat, toen de Raad van Commissarissen van Deutsche Bahn AG de directie van DB de opdracht gaf om de verkoop van DB Schenker voor te bereiden. DB Schenker is actief in vervoer over land, door de lucht en over zee, en in wereldwijde logistieke oplossingen. In België neemt het wegvervoer echter het grootste deel van de omzet voor zijn rekening. In totaal stelt DB Schenker wereldwijd ongeveer 76.600 mensen tewerk in meer dan 1.850 vestigingen in meer dan 130 landen,

In Duitsland heeft DB Schenker ongeveer 600 mensen in dienst en een omzet van 413 miljoen euro. De belangrijkste logistieke vestigingen bevinden zich in Willebroek, Mechelen en Eupen, met in totaal 150.000 vierkante meter magazijnruimte.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo