Eerste Waalse project van Heylen ambitieus op 110.000 m2

Heylen Warehouses introduceert het project ‘WAPI Logistic Campus 21’, een logistiek complex van liefst 110.000 vierkante meter in het Waalse Péruwelz. Een project van die omvang, bovendien op een plaats die nog niet ontdekt is als logistieke hotspot, is geen evidentie. Maar de projectontwikkelaar is overtuigd van het potentieel van deze site.

Heylen Warehouses maakt geen half werk van zijn intrede in Wallonië. Het project ‘WAPI’ in Péruwelz zal bestaan uit tien units, goed voor in totaal 110.00 vierkante meter. Naast klassieke warehousing worden ook mezzanines in het ontwerp opgenomen. De logistieke site, die in twee fases zal worden opgeleverd, kan flexibel worden ingedeeld, met oppervlaktes vanaf 9.000 vierkante meter. Net voor Kerst werd de omgevingsvergunning verleend. Voor de zomer wil Heylen starten met de bouwwerken. Als alles volgens plan verloopt, kan de site begin 2025 worden opgeleverd.

Heylen Warehouses bouwt deze nieuwe site op eigen risico. Ondanks de vertragende markt voor logistiek vastgoed en het feit dat Péruwelz nog geen logistieke hotspot is, heeft het bedrijf vertrouwen in deze beslissing. “Het complex kan worden ingezet voor gemengd gebruik, zoals we ook in Gent hebben getoond,” zegt business development manager Jonas De Lannoy. “De oppervlakte kan door één grote klant in gebruik worden genomen, maar ook een combinatie van een grote afnemer en verschillende kleinere behoort ook tot de opties.”

Péruwelz heeft onvermoede troeven voor de logistiek, zo blijkt. “Péruwelz ligt nog steeds centraal in de Hamburg-Le Havre-range, zowel op de oost-west- als op de noord-zuid-as. Ook de multimodale ontsluiting is verzekerd met de nabijheid van de binnenvaartterminal in Valenciennes. Bovendien zijn er voldoende arbeidskrachten met een geschikt profiel te vinden in de regio.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo