Haven Antwerpen en Zeebrugge verder per spoor ontsloten

Twee nieuwe treinverbindingen connecteren de havens van Antwerpen en Zeebrugge verder met het hinterland. Be Modal breidt zijn treinaanbod uit tussen Rennes en Rijsel, waardoor Antwerpen per spoor verbonden is met Bretagne, en de haven van Genk legt een treinverbinding in tussen Genk en de P&O containerterminal in Zeebrugge. 

Be Modal biedt vanaf nu een treinverbinding aan tussen Rennes en Rijsel. Vanuit Rijsel is er een vlotte verbinding met Antwerpen dankzij het transport per Danser-binnenvaartschip. Zo is intermodaal transport tussen Antwerpen en de regio Bretagne voortaan mogelijk. De treinstellen van Be Modal kunnen elk formaat container of wissellaadbak vervoeren en zijn ze ook geschikt voor koeltransport.
De treindienst vertrekt op maandag, woensdag en vrijdag vanuit Rennes. Er vertrekt een trein vanuit Rijsel op dinsdag, donderdag en zaterdag.

De haven van Genk start een nieuwe spoordienst van hun terminal in Genk naar de terminal van P&O Ferries in Zeebrugge. Andere Zeebrugse terminals kunnen op aanvraag worden toegevoegd. De trein zal containers (van 20, 30, 40 en 45 voet), wissellaadbakken en trailers vervoeren. Er zijn drie treinritten per week gepland. Vanuit Genk vertrekken de treinen op dinsdag, donderdag en zaterdag. Vanuit Zeebrugge vertrekt de trein op maandag, woensdag en vrijdag.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo