Luc Driessen en LRM kopen aandelen Move Intermodal terug

CEO Luc Driessen van multimodale speler Move Intermodal koopt de aandelen van Down 2 Earth Capital terug met de steun van de imburgse investeringsmaatschappij LRM. Het bedrijf met hoofdzetel in Genk vaart voortaan onder de vlag van Luc Driessen, LRM, het managementteam en private investeerders.

Luc Driessen wordt dus meerderheidsaandeelhouder, terwijl LRM een minderheidsaandeel van 15% neemt. Die aandelen waren sinds 2018 in de handen van private equity fonds Down 2 Earth. “We zijn enorm trots op onze sterke lokale verankering in Limburg. Het feit dat LRM heeft gekozen om in Move Intermodal te investeren, is voor ons van groot belang. LRM heeft specifiek voor ons gekozen vanwege ons lokale duurzame karakter, dat perfect past bij de logistieke hotspot die Limburg vertegenwoordigt”, zegt Luc Driessen. De rest van de aandelen is verspreid over het directieteam van Move Intermodal en enkele private investeerders.

“Dit is een belangrijke mijlpaal die meteen ook de start is voor de verdere ambitieuze Europese groeiplannen”, aldus Luc Driessen. “Intermodaal transport zal de komende jaren nog aan belang winnen, o.a. door de toenemende druk om de CO2-uitstoot te verlagen en het groeiende tekort aan truckchauffeurs. Bovendien zullen er op Europees vlak maatregelen volgen om intermodaal transport te stimuleren, zoals een afstemming van de regelgeving en vernieuwing van de infrastructuur.”

Tom Vanham, algemeen directeur LRM: “Move Intermodal is een Limburgse parel die op Europees niveau speelt. Haar Europese groeiplannen zijn ambitieus maar onderbouwd. We investeren vanuit LRM dan ook met vertrouwen in het bedrijf. Daarenboven vormt duurzaamheid een belangrijke pijler voor Move Intermodal én is intermodaal vervoer een speerpunt binnen de Green Deal van de Europese Unie en in lijn met het beleid van de Vlaamse regering, wat voor ons als investeringsmaatschappij eveneens een cruciaal element vormt bij onze investeringsbeslissingen.”

Move Intermodal in 5 belangrijke data

  • 1986 : intermodaal transport start als onderdeel van Ewals Cargo Care
  • 1991 : Luc Driessen opent kantoor in Genk
  • 2011 : Luc Driessen start een MBO van de Intermodal business unit van Ewals Cargo Care
  • 2014 : Move Intermodal wordt bekend onder zijn huidige naam
  • 2024 : nieuwe aandeelhoudersstructuur. Move Intermodal telt 3.000 containers, beschikt over een vloot van 220 eigen trucks en heeft 350 FTE’s in dienst, verspreid over 8 landen.

 

 

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo