Iveco voegt Hyundai-voertuig toe aan gamma elektrische bestelwagens

Hyundai Motor Company gaat een elektrisch licht bedrijfsvoertuig leveren aan Iveco voor de Europese markt. Het voertuig zal naast de Daily een aanvulling vormen op Iveco’s bedrijfswagengamma en gebaseerd zijn op Hyundai’s Global eLCV-platform. Het zal worden gepresenteerd op de IAA Transportation 2024 show in Hannover.

De banden tussen Iveco en Hyundai werden in maart 2022 aangekondigd. De overeenkomst van gisteren betekent een nieuwe stap voorwaarts, in navolging van de gezamenlijke ontwikkeling van de eDAILY FCEV. Concreet wordt de toekomstige lichte bedrijfswagen van Iveco gebaseerd op het nieuwe Global all-electric Light Commercial Vehicle (eLCV)-platform van Hyundai en wordt het dus een middenklassevoertuig (2,5 tot 3,5 ton GVW) dat uitsluitend is ontworpen voor elektrische aandrijving. Het krijgt een lage vloer en wordt aan Iveco geleverd in de vorm van een complete chassiscabine, die de Italiaanse fabrikant op maat zal maken. Hyundai zal hem niet in Europa op de markt brengen.

Zoals Luca Sra (President, Truck Business Unit, Iveco Group) bevestigt, is dit een belangrijke ontwikkeling voor de Italiaanse fabrikant, die hiermee zijn aanbod aan oplossingen voor stads- en voorstadsdistributie en -bezorging uitbreidt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo