Montea brengt Herfurth en Dries Van Noten naar Blue Gate in Antwerpen

Montea (de exclusieve partner voor de ontwikkeling van de zone) ontwikkelt een nieuw magazijn op het bedrijventerrein Blue Gate in Antwerpen: Herfurth zal er zijn nieuw hoofdkantoor vestigen en modebedrijf Dries Van Noten zal binnenkort beschikken over 4.000 m² magazijnruimte en 800 m² kantoren. De oplevering van beide units is voorzien voor het najaar van 2024. 

In het nieuwe HQ zal Herfurth beschikken over 9.000 m² magazijnruimte en 2.000 m² aan kantoren. “Als pioniers in onze sector erkennen we het cruciale belang van duurzame mobiliteit en multimodaliteit. De Blue Gate-site biedt niet alleen geavanceerde infrastructuur, maar ook optimale toegankelijkheid die ons in staat zal stellen om beter te voldoen aan de logistieke behoeften van onze klanten en tegelijkertijd onze CO2 afdruk te verminderen. Het nieuwe depot symboliseert ons engagement voor innovatie en duurzame groei,” zegt Olivier D’hoop, Managing Director van Herfurth.

De tweede nieuwe klant van Montea is ook van origine Antwerps: modehuis Dries Van Noten was op zoek naar een nieuw distributiecentrum dicht bij de stad. “We blijven in Antwerpen. Dankzij deze realisatie hoeven we de band met dé modestad van België niet door te knippen terwijl we ruimte voor uitbreiding krijgen. En we doen tegelijk ook nog eens onze duit in het zakje door naar een uiterst energiezuinig gebouw te verhuizen”, aldus Tom Van Berendoncks, Production Director van Dries Van Noten Group.

De site wordt volledig via warmtepompen verwarmd. Ook investeert Montea in zonnepanelen met een vermogen van 1,1 MWp wat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van 425 gezinnen. Door bewust aandacht te besteden aan luchtdichtheid en isolatie heeft het gebouw een erg laag verbruik van maximaal 25 kWh per m² per jaar, de helft van de industriestandaard van 50kWh per m². “Al deze elementen maken deze nieuwe ontwikkeling “energiepositief”: er wordt immers meer (groene) energie opgewekt dan er verbruikt zal worden. Verder resulteert de constructie in een Zero Emission Building”, zegt Dirk Van Buggenhout, Chief Sustainability Officer bij Montea.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo