Projectoproep voor de logistieke herontwikkeling van de Caterpillar site

Soresic (Société de Reconversion des Sites Industriels de Charleroi) heeft een aanbesteding gepubliceerd voor de omschakeling van een deel van het industrieterrein dat vroeger werd ingenomen door de Caterpillar-fabriek in Gosselies. De totale oppervlakte voor deze activiteiten bedraagt minstens 18 hectare.

Het volledige om te vormen terrein heeft een oppervlakte van 93 hectare, waarvan 23 hectare beplant zal worden. Na veel uitstel (plannen voor een Chinees autofabriek, een Lego vrijetijdspark, enz.) heeft de Waalse regering in oktober 2023 besloten om de site op te delen en te bestemmen voor verschillende soorten activiteiten. Er zijn drie zones gecreëerd voor vrijetijdsbesteding, biotechnologie (een van de groeigebieden van de regio Charleroi) en logistiek (in het blauw op de kaart). Logistiek zal zich kunnen ontwikkelen op minimaal 18 hectare, maar een andere zone van 21 hectare zal worden verdeeld tussen logistiek en productieactiviteiten met een hoge toegevoegde waarde.

De projecten moeten uiteraard voldoen aan een aantal criteria met betrekking tot het creëren van permanente banen (gemiddeld 20 banen per hectare) en duurzame ontwikkeling, maar ze hoeven niet noodzakelijk de hele site te beslaan. Het is ook belangrijk op te merken dat de projectoproep niet valt onder de regelgeving voor overheidsopdrachten. Aanvragen moeten uiterlijk op 30 april om 12.00 uur worden ingediend bij Soresic.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo