Volta Trucks op de Olympische Spelen!

Het Volta Trucks-project is niet dood. En dat zou zonde zijn geweest, gezien de kwaliteiten van het voertuig dat het inmiddels opgeheven Zweedse bedrijf in zo’n korte tijd vanuit het niets had ontwikkeld. Volta bereidt zich zelfs voor om zijn commerciële debuut te maken in verschillende landen, waaronder Frankrijk, en is zelfs van plan om zijn voertuigen een rol te laten spelen tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

Ter herinnering: een deel van de activa van Volta Trucks is overgenomen door het investeringsfonds Luxor Capital, dat hiervoor een nieuw bedrijf naar Brits recht heeft opgericht, Volta Commercial Vehicles Ltd genaamd. Volgens onze informatie heeft deze laatste een dochteronderneming opgericht in Frankrijk, die haar commerciële activiteiten start met het verhuren van Volta Zero voertuigen… en die openlijk mikt op de Olympische Spelen in Parijs om zich te profileren. Een soortgelijk bedrijf is ook opnieuw gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Er komt ook meer duidelijkheid over de productie van het voertuig. Twee dagen geleden kondigde Steyr Automotive aan dat het een overeenkomst had bereikt met Volta Commercial Vehicles Ltd. om de productie van de Zero opnieuw op te starten in Oostenrijk, maar er is nog geen datum vastgelegd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo