Kögel Trailer wordt 90

Franz Xaver Kögel begon in 1934 als carrosseriebouwer in Neu-Ulm, Duitsland. Vandaag de dag is Kögel Trailer een van Europa’s grootste fabrikanten van opleggers, met ongeveer 1200 werknemers in 11 landen.

In de begindagen produceerde Franz Xaver Kögel vloeren, zijpanelen en onderstellen voor vrachtwagens. In 1945 ontwikkelde hij vrachtwagencabines en acht jaar later begon hij zich te richten op ‘wassen, spoelen en soortgelijke installaties op voertuigen’. In 1961 bouwde Kögel Europa’s eerste kunststof koeloplegger, 15 jaar later gevolgd door de eerste zelfdragende koeloplegger. Andere innovaties ontstonden in Burtenbach: een ultralichte productieoplegger met een laadvermogen van 25 ton in 1982, luchtvering in 1996, een gepatenteerde middenas-kiepoplegger, de eerste kathodische dipcoating voor optimale bescherming tegen corrosie, enzovoort. Voortdurende inspanningen om opleggers lichter te maken hebben geleid tot spectaculaire vooruitgang: waar een lichte semi in 1982 nog 6.350 kg woog, weegt de Kögel Light plus van 2016 slechts 4.775 kg.


Christian Renners, CEO van Kögel Trailer GmbH, ziet de toekomst als volgt: “Klimaatverandering en de daarmee samenhangende eisen om de CO2-uitstoot in het vrachtvervoer te verminderen, vormen echte uitdagingen voor Kögel. We werken al aan het project om in 2030 CO²-neutraal (scope 2) te zijn. Om dit te bereiken heeft de locatie Burtenbach niet alleen geïnvesteerd in zonne-installaties, maar ook in een efficiënt afvalwaterzuiveringssysteem en in de vermindering van afval en energieverbruik. We blijven trouw aan ons motto ‘Economy meets Ecology’ en ons productportfolio zal altijd nieuwe oplossingen bevatten die zowel goed zijn voor het klimaat als goed voor de economische situatie van onze klanten.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo