TVM Belgium lanceert zero-emissieverzekering [Advertorial]

Veel bedrijven zijn volop aan het investeren in en aan het experimenteren met vrachtwagens op alternatieve brandstoffen. Om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in deze transitie, lanceert TVM Belgium als eerste verzekeringsmaatschappij in de sector een speciale zeroemissieverzekering voor vrachtwagens en bestelwagens.

Waarom lanceren we deze verzekering?
De EU wil met de Green Deal klimaatneutraal zijn tegen 2050. Er zijn tal van Europese, Belgische en Vlaamse maatregelen die daarvoor moeten zorgen. Meer en meer bedrijven zijn dan ook bezig om met hun wagenpark stapsgewijs over te schakelen.
Door passende verzekeringsproducten en aanvullende dienstverlening aan te bieden wil TVM haar klanten maximaal blijven ontzorgen, ook in dit veranderende transportlandschap. Jan van Waterschoot, commercieel directeur TVM Belgium: “De energietransitie vraagt om forse investeringen en is complex. Als betrokken verzekeraar steunt TVM haar klanten in deze transitie. Met deze nieuwe verzekering neemt TVM drempels weg in de transitie naar zero-emissietransport.”

Wat houdt de verzekering in?
De Zero-emissieverzekering is een uitbreiding op de verzekeringen Vrachtwagen, Lichte vrachtwagen, Bedrijfswagen en Werkmaterieel en houdt rekening met de extra risico’s die een zero-emissievoertuig met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan het brandgevaar: de intensiteit is veel hoger dan bij een klassiek voertuig en de brand duurt veel langer. Dankzij de zero- emissieverzekering is de extra investering die zo’n voertuig vereist, beschermd.

“TVM ondersteunt ondernemers in de transitie naar emissieloos rijden.”

Kenmerken van de Zero-emissieverzekering
12 maanden aanschafwaardevergoeding bij schade
Voor nieuwe voertuigen, met een verzekerd bedrag hoger of gelijk aan de cataloguswaarde bij aankoop, vergoeden we bij totaalverlies het eerste jaar 100% van het verzekerd bedrag. Is de vervangingswaarde hoger dan de verzekerde waarde? Dan vergoeden we het eerste jaar zelfs tot 110%.
• Aanschafsubsidies kunt u meeverzekeren
Zo voorkomt u dat u een subsidie zelf terug moet betalen of bij vervanging van een voertuig geld tekort komt. Zorg er wel voor dat deze subsidie is opgenomen in de verzekerde waarde.
• Vergoeding voor schade door een eigen gebrek aan de aandrijving
We vergoeden de gevolgschade van een eigen gebrek en het eigen gebrek zelf aan de aandrijving (b.v. elektromotor, waterstoftank of accu’s).
• Gespecialiseerde berging bij pech en vakkundig schadeherstel.
• Uitgebreide dekking voor accu’s, ook als ze gehuurd zijn.
• Laadkabels zijn standaard meeverzekerd, ook tijdens het laden.
• Alle voordelen van onze bestaande verzekeringen.
Bij een ongeval met uw vrachtwagen of bestelwagen krijgt u de depannage- en repatriëringskosten onbeperkt vergoed.
We vergoeden de schade bij een aanrijding tussen eigen voertuigen, ook als deze heeft plaatsgevonden op uw eigen terrein. Daarnaast krijgt u hulp als u of uw chauffeur in het buitenland ziek wordt of een ongeluk krijgt.


Wat brengt de toekomst?
Hieronder ziet u de verwachtingen van het aandeel zero-emissie voertuigen binnen het totaal aantal voertuigen. Meer weten?


tvm.be/zero-emissie

Lees alles over TVM Belgium

TVM Belgium

video

TVM Ridders van de Weg 2021 – Passion4Trucks Roadshow

Net als in 2020 heeft TVM Belgium besloten zijn ridder te selecteren in het kader van het programma passion4Trucks van Transportmedia. De finale vond deze zaterdag plaats, en Jean-Pierre Mees heeft na een spannende finale de titel van Gouden Ridder van de Weg 2021 veroverd. De volledige reportage wordt eind juni en begin juli op […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo