Maxus lanceert de eTerron 9 elektrische pick-up

Maxus heeft met de T90 EV al een elektrische pick-up op de markt gebracht, maar met de eTerron 9 begint het offensief in dit marktsegment pas echt. De eTerron 9 is de eerste elektrische pick-up met vierwielaandrijving die in Europa wordt verkocht.

De eTerron 9 maakt gebruik van twee synchrone elektromotoren met permanente magneet die 125 kW ontwikkelen op de voorwielen en 200 kW op de achteras. De LFP-batterij heeft een capaciteit van 102 kWh en ondersteunt een laadvermogen van 115 kW. Hij kan dus in ongeveer 40 minuten van 20% tot 80% worden opgeladen. Maxus legt bijzondere nadruk op de compactheid van deze batterij en op een bijzonder effectief ventilatiesysteem om de batterij onder alle omstandigheden op een optimale temperatuur te houden. De eTerron 9 heeft een actieradius van 430 kilometer (WLTP gecombineerd). De eTerron9 beschikt ook over een ‘Vehicle to Load’-functie waarmee de tractiebatterij kan worden gebruikt om gereedschap van stroom te voorzien via meerdere 2,2 kW-aansluitingen in de voorste bagageruimte en op het platform, en een externe 6,6 kW-aansluiting.

Praktisch gezien is de eTerron 9 5,50 meter lang en een luik in de achterwand van de cabine opent naar het bed, zodat voorwerpen tot 2,40 meter lang kunnen worden vervoerd. Er is ook een bagageruimte van 236 liter onder de motorkap. Het laadvermogen is 620 kg en het trekvermogen is 3,5 ton.

Er is ook uitgebreid onderzoek gedaan naar het dynamische gedrag van de pick-up. Met de luchtvering kan de hoogte bijvoorbeeld worden aangepast aan de snelheid, wat rol- en knikbewegingen vermindert maar ook de actieradius ten goede komt. Bij stilstand maakt deze ophanging het ook mogelijk om de laaddrempel met 60 millimeter te verlagen. Het permanente off-road-systeem omvat zes verschillende rijmodi, maar de bestuurder kan individueel een speciale modus configureren die invloed heeft op de besturing, het motorvermogen, de respons van de stabiliteitscontrole, de energieterugwinning en de hoogte van de luchtvering.

Maxus heeft nog geen prijzen bekendgemaakt, noch wanneer deze nieuwe pick-up op de Belgische markt komt

Lees alles over Maxus (Maxomotive NV)

video

Maxus: een Belgische première met de e-Deliver 7

Eén van die nieuwe modellen tijdens Passion4Vans was een heuse Belgische première, de Maxus eDeliver 7, die samen met de T90 EV pick-up zijn opwachting maakte in Zolder. Een test met de eerste elektrische pick-up in Europa lees je verder in dit magazine, maar hier bekijken we de nieuwkomer in het bestelwagengamma van het Chinese […]

lees ook

Aankomende Events

Sorry, no posts matched your criteria.

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo