Richard Elshout aan de slag als Transport Sourcing manager bij Tailormade Logistics

Richard Elshout gaat bij Tailormade Logistics aan de slag als transport sourcing manager. In die hoedanigheid zal hij mee helpen bouwen aan een internationaal netwerk voor volle vrachten, deelladingen en groupage. De de groupage-activiteiten tussen het VK en Europa moeten in het bijzonder een boost krijgen.

Het groeiverhaal van Tailormade Logistics zet zich verder. De Gentse groep stelt nu al meer dan 500 mensen te werk in België en blijft ook internationaal groeien. Om deze doelstellingen te bereiken rekruteert Tailormade zeer gerichte profielen: Richard Elshout maakt de sprong naar Tailormade van Bleckmann. “Als transport sourcing manager zal ik mee helpen bouwen aan een internationaal netwerk voor B2B/B2C, FTL/LTL en groupage. De laatste paar jaar was ik verantwoordelijk voor de wereldwijde inkoop van transport en bouwde ik een local hero netwerk uit voor e-commerce. Zo’n netwerk beperkt je afhankelijkheid van grote internationale integratoren. De laatste twee jaar maakte e-commerce een enorme groei door, waardoor zo’n local hero netwerk echt vruchten afwerpt. Deze ervaring zal bij Tailormade Logistics uiteraard van pas komen. Samen met collega’s in het VK zal ik de groupage-activiteiten tussen het VK en Europa een boost geven. Hierbij handelt Tailormade Logistics voor de klant zowel het transport als alle bijkomende douane formaliteiten af.”

Dit betekent echter niet dat Tailormade Logistics afwijkt van haar asset-based business model. “TML blijft als vanouds asset-based en zet in op eigen materiaal en eigen chauffeurs. Zo investeerden wij recent in 50 nieuwe trucks, die de komende maanden geleverd zullen worden. Zeker tegen het licht van de Europese Mobility Package wint deze aanpak aan belang. Anderzijds groeit TML internationaal, waardoor de nood tot het stroomlijnen en optimaliseren van bepaalde activiteiten toeneemt”, benadrukt Wim Bauwens, Marketing & Communications Officer.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo