Yusen Logistics plant nieuwe farmahub in Gembloux

Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar opslagruimte in de farmalogistiek plant Yusen Logistics een nieuw, geautomatiseerd en GDP-gecertificeerd warehouse in het Naamse Gembloux. In totaal gaat het om een uitbreiding met meer dan 40.000 vierkante meter. De site moet in het eerste kwartaal van 2024 operationeel zijn. 

In de afgelopen jaren breidde Yusen zijn logistieke activiteiten al met zo’n 40.000 m² uit op sites in Antwerpen, Herentals en Roosendaal (NL). Dankzij de nieuwe site in Gembloux komen daar nog eens 40.000 m² bij. De 18 meter hoge opslagplaats zal bestaan uit twee afzonderlijke gebouwen. Eén gebouw van 1.500m² is gebouwd voor ‘ambient’ temperaturen en is uitgerust voor de opslag van gevaarlijke goederen. Het andere gebouw zal ongeveer 39.000m² opslagruimte beslaan met variabele temperaturen. Farma-multinational GSK wil op de site in Gembloux zijn Belgische activiteiten op het gebied van inkomend materiaal en vaccins consolideren en te centraliseren. De resterende ruimte op de locatie in Gembloux komt ter beschikking van andere klanten uit de gezondheidszorg. De Yusen Logistics Benelux warehouses zijn tevens hubs op de ‘Yusen Logistics Pharmaceutical Superhighway’, een Europees netwerk waarin jaarlijks meer dan twee miljoen pallets met farmaceutische producten worden vervoerd.

De site zal worden uitgerust met een reeks geautomatiseerde oplossingen zoals AMR’s (Autonomous Mobile Robots) en AGV’s (Automated Guided Vehicles) als materiaalbehandelingsapparatuur voor ordervoorbereiding. Het nieuwe magazijn zal voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen. Er komen fotovoltaïsche zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen. Het gebouw krijgt een BREEAM-certificaat en voldoet aan de eisen van FM Global. De ontwikkeling van het terrein is in handen van MG Real Estate, dat de gebouwen verhuurt aan Yusen Logistics.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo